Onze Wijnen

We zijn fier op onze wijnen en hopen jullie zintuigen

te prikkelen, in verrukking te brengen en te laten genieten.

 

Witte wijnen

Chardonnay Cuvée

€ 18,95 – 100% Chardonnay

 

Geraffineerde witte wijn met een subtiel smaakpallet die het karakter van Nobel reflecteert. Rijpe tropische vruchtaccenten van mango, perzik en bloesems. De finesse van vatrijping, nl een gedeeltelijke rijping op eikenhouten en betonnen vaten accentueert het karakter van deze wijn. Bewaarpotentieel van 4 à 8 jaar. Te combineren bij Kip en parelhoen, vispannetje en gegrilde coquilles.

 

Alcohol: 12%

Chardonnay

€ 16,95 – 100% Chardonnay

 

Een volle krachtige wijn met houttoets. Complexe aroma’s van tropische vruchten en grapefuit. Met een subtiele ondertoon van vanille. Een frisse afdronk in de mond.
Te combineren met gevogelte, visgerechten.
Alcohol: 12%

Johanniter

€ 15,95 – Johanniter & Bronner

 

Zomerse, verfrissende wijn met groene schijn. In de neus doet hij eerder floraal aan. Een wijn die  verder opvalt door zijn fruitige karakter boordevol aroma’s van appels en citrusvruchten. Accenten van fijne aciditeit van riesling, verwant met deze druif.
Ideaal te combineren met lichte salades en kazen, zeevruchten, fijne visgerechten, lentegroenten.
Alcohol: 12%

Nobel Illustr

€ 14,95 – Pinot Blanc, Pinot Gris, Auxerrois

 

Deze wijn is een selectie van drie druivensoorten die bedoeld zijn om samen een frivole, fruitige wijn te vormen. Een wijn zonder complexen en gedreven door zijn aroma’s. De zwoele, exotische geuren van abrikoos, bloemen en specerijen afkomstig van de Pinot gris worden fijn onderbouwd door de frisse tinten als appels en ander wit fruit afkomstig van Auxerrois en Johanniter. Deze twee laatste druiven zorgen bovendien voor de textuur die een aangenaam mondgevoel verzekert van aanzet tot aan afdronk.

 

Alcohol: 12%

Nobel Legende

€ 14,95 – Pinot Gris, Chardonnay & Johanniter

 

Het is de perfecte match tussen het rijp bijna tropisch fruitige van pinot gris, de frisheid en het florale van de johanitter en de volheid van chardonnay. Strak en harmonieus. Ideaal als aperitief.

 

Alcohol: 12%

Rosé

Rosé

€ 15,95 – Pinot Noir & Cabernet Cortis

Een wijn met fruitige aroma’s van rode bosvruchten en met subtiele tinten van groene kruiden. De zuren schenken de wijn een frisse smaak die elegant is van aanzet tot aan afdronk. Ideaal aperitief maar zeker ook meer gastronomische mogelijkheden. Schaal- en schelpdieren, fijne charcuterie, zomerse gerechten, salades, Oosterse keuken.

 

Alcohol: 11,5%

Rode Wijnen

Pinot Noir

€ 18,95 – 100% Pinot Noir

 

Een fijne fruitige lichte Pinot noir die getuigt van een koel klimaat met een licht kersenrode kleur. Fruitbom van kers, framboos en rode bes. Aardse tonen van paddenstoel en kreupelhout met een gedeeltelijke vatrijping. De wijn kent een fijne textuur met een zoet puntje.

 

Alcohol: 11,5%

Regent

€ 15,95 – 100% Regent

 

Een expressieve neus met uitbundige aroma’s van zwarte vruchten en een subtiele hint van geroosterd hout. Een sappige smaak in de mond met vlezige tannines die getuigen van optimale rijpheid en een lagering op eikenhouten vaten. Te combineren met rood vlees, charcuterie, gevogelte, grillades. Bewaarwijn.

 

Alcohol: 11,5%